تقریباً هر وسیله نقلیه ای حداقل چند فرورفتگی و ضربه را دریافت می کند. چند روش مختلف برای ترمیم آسیب های جزئی بدنه وجود دارد که مشتریان می توانند از بین آنها یکی را انتخاب کنند. PDR که به آن صافکاری بدون رنگ هم گفته می شود، یک روش ماشینی است که گاهی اوقات به عنوان جایگزینی برای ترمیم بدنه سنتی استفاده می شود. این روش به تکنسین این امکان را می دهد تا بدون آسیب رساندن به رنگ، فرورفتگی یا گودی را ترمیم کند.
تفاوت صافکاری سنتی و PDR
ترمیم بدنه معمولی یا سنتی شامل استفاده از سنباده برای خرد کردن رنگ، کوبیدن و برگرداندن فلز به حالت اولیه و سپس پر کردن نواحی با بتونه است. سپس متخصص سنباده و اسپری را با پرایمر، پوشش پایه و آخرین لایه رنگ انجام می دهد. این روش ممکن است بیش از چند میلیون هزینه داشته باشد و تکمیل آن بیش از یک هفته طول بکشد.
صافکاری بدون رنگ یا PDR شامل کار بر روی سطح مخالف پانل است که در آن آسیب رخ داده است. در واقع، فلز به آهستگی کشیده می شود و به جای مناسب بازگردانده می شود. علاوه بر این، ابزاری با نور مستقیم استفاده می شود تا مطمئن شوید که نمای بیرونی صاف است. هزینه تعمیر معمولاً کمتر از روش های سنتی است و معمولاً در کمتر از یک روز قابل انجام است.
روش های صافکاری
روش های متعددی برای صافکاری وجود دارد که انتخاب مناسب ترین روش به نوع آسیب، جنس قطعه، میزان بودجه و اولویت های کارفرما بستگی دارد. برخی از روش های رایج عبارتند از:
صافکاری با چکش کاری: این روش سنتی با استفاده از ابزار دستی مانند چکش و سندان انجام می شود و نیاز به مهارت و تجربه بالایی دارد. صافکاری بدون رنگ (PDR): در این روش با استفاده از ابزارهای تخصصی، فرورفتگی های جزئی روی بدنه خودرو بدون آسیب به رنگ برطرف می شوند.
صافکاری با دستگاه مکش: این روش با استفاده از نیروی مکش خلائی، فرورفتگی های روی سطوح فلزی را صاف می کند. صافکاری با لیزر: روش پیشرفته ای که با استفاده از لیزر حرارتی، فرورفتگی ها و تورفتگی های روی بدنه خودرو را اصلاح می کند. صافکاری با بتونه و سنباده: این روش برای رفع آسیب های گسترده تر که همراه با خراش یا شکستگی هستند، استفاده می شود و معمولا با رنگ آمیزی مجدد همراه است.
ابزار صافکاری سنتی
مشتی

زمانی که به دلیل تصادف بر روی بدنه خودروی شما سطوح ناهموار و یا تو رفتگی ایجاد می شود، لازم است که با استفاده از یکسری ابزار آلات به رفع قسمت معیوب بپردازید. یکی از ابزارهای پرکاربرد مشتی می باشد که با استفاده از آن و یکسری لوازم دیگر، می توان با وارد کردن ضربه به بخش آسیب دیده، آن محل را به شکل درست خود برگرداند.
شاسی کش
عمل شاسی کشی به برگرداندن شاسی به حالت اولیه گفته می شود. این کار عمدتا با کمک جرثقیل و یا جک انجام می گیرد که به آن ها شاسی کش اطلاق می گردد. در اکثر مواقعی که شدت ضربه حین تصادف بسیار زیاد باشد به گونه ای که ستون های خودرو دچار نقص شده باشند، از این ابزار استفاده می گردد.
سنباده
این وسیله به منظور کمک به تمیز نمودن قسمت های آسیب دیده به کار گرفته می شود و به صورت دستی و برقی در بازار موجود هستند. طی فرآیند صافکاری، در ابتدا بر روی بخش آسیب دیده سنباده کاری انجام گرفته تا برای مرحله رنگ آمیزی آماده شود.
لوازم بتونه کاری
پس از اینکه قسمت های آسیب دیده توسط صافکار تعویض و یا ترمیم شد، نوبت به رنگ آمیزی می رسد، اما فراموش نکنید که قبل از این کار باید به بتونه کاری خودرو بپردازید. در واقع با این کار زیرسازی لازم برای انجام رنگ آمیزی مجدد را فراهم می نمایید.

پولیش
می توان گفت یکی از اصلی ترین مراحل نهایی صافکاری، پولیش کاری می باشد که طی آن به پولیش کردن بخش های صافکاری شده پرداخته می شود تا رنگ جدید همانند روز اول به نظر برسد و رنگ جدید استفاده شده قابل تشخیص نباشد.
ابزار و لوازم صافکاری PDR
تگرگ کش یا Lifter Hand Tools نیش گیر یا PDR Knock Down Tools نگهدارنده دستگاه صافکاری یا PDR Hot Box میله PDR چسب تفنگی PDR خشک کن رنگ موضعی
صافکاری PDR نسبت به صافکاری سنتی مزایای بیشتری دارد. اگر ضربه ای که به بدنه خودرو وارد شده است، بسیار عمیق و دارای چروک های زیاد نیست، توصیه میشود حتما از طریق صافکاری بدون رنگ اقدام به تعمیر آن کنید. زیرا علاوه بر کاهش هزینه های صافکاری، مانع از افت قیمت خودرو می گردد. فروشگاه ساداتی انواع لوازم و دستگاه های مورد نیاز برای صافکاری PDR را موجود دارد.